Δράσεις και διακρίσεις για το λύκειόμας. Ιούνιος 2016

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!
Eμείς, οι μαθητές της ερευνητικής εργασίας - "Παραδοσιακοί Σπόροι, Σχολικοί Κήποι"- αναλάβαμε το δύσκολο έργο της αναδιαμόρφωσης του παραμελημένου παρτεριού. Παράλληλα ερευνήσαμε & εντρυφήσαμε στα άγνωστα & πρωτόγνωρα μονοπάτια της κληρονομιάς των παραδοσιακών μας σπόρων, τοποθετώντας, μεγαλώνοντας στοργικά & με φροντίδα τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!

ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ
..."Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην"....!
Οι ποδηλάτες της Αττικής & όλης της Ελλάδας, έδωσαν στις 15 Μαΐου βροντερό παρών, απαιτώντας εδώ & τώρα, Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών!

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ 5ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ
Η μαθήτρια του Β3, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΜΠΟΤΗ κατέλαβε διακεκριμμένη θέση στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου που διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2015-16 το Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγχαρητήρια!

Εφημερίδα: "Η Φωνή των Πειραιωτών"
Το Σάββατο 23 Απριλίου η Νεοφαληριώτισσα, Μπομπότη Ελευθερία, μαθήτρια της Β΄ Τάξης του 2ου Γ.Ε.Λ. Πειραιά, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο της, έλαβε μέρος στην τελική φάση του 5ου Πανελλαδικού μαθητικού Διαγωνισμού, Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Της απονεμήθηκε έπαινος για την πρόκρισή της στον τελικό διαγωνισμό με θέμα: «Η ηθική και το πρόβλημα του κακού», καθώς και έπαινος για την κατάταξή της, στην ομάδα με διακεκριμένη επιτυχία.
Ευχόμαστε στην Ελευθερία να έχει πάντα υγεία και να εκπροσωπεί τον Πειραιά μας, με ανάλογες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Άξιο τέκνο του Πειραιά. Άξιο τέκνο του Νέου Φαλήρου. Συγχαρητήρια.
Πηγή: Εφημερίδα "Η φωνή των Πειραιωτών"
ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
22 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Στο σχολείο μας, 2ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθηγητές & μαθητές, κάνουμε... bike to ...School ! Από χθες όμως, συμμετέχουμε στην καμπάνια Δεν καίμε βενζίνη, μόνο ...ΘΕΡΜΙΔΕΣ ! Επειδή... στη χώρα μας η πράσινη συνείδηση ενισχύεται με ρυθμούς ανύπαρκτους & επειδή ο πλανήτης χρειάζεται τη βοηθειά μας όσο ποτέ άλλοτε...
Ευχή όλων μας να "μπει" το ποδήλατο στα σχολεία & να φτιαχτούν ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ !!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο μας θα συμμετέχει με αντιπρόσωπό του, τον μαθητή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, στις συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων του έτους 2016, που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2016 στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.



                                                                                 

Η γειτονιά μας